Hl.strana - Maturitní otázky - Referáty (Moje referáty) - Plesy (Tipy,Firmy) - Vysoké školy - Kurzy - !SHOP!

Poláček, Karel - Bylo nás pět

Info - Tisknout - Poslat(@) - Uložit->Moje referáty - Přidat referát

Kdo bude vítěz letos?  NOMINUJTE - stránky v kategoriích:
Nejlepší: Tablo - Školní časopis na webu - Školní webové stránky - Třídní stránky - Profesorské stránky

Tato kniha vypravuje o pěti kamarádech , kteří spolu zažili mnoho dobrodružství.V knize nejvíce vystupuje:Petr Bajza,Čeněk Jirsák,Antonín Bejval,Zilvar z Chudobince a Éda Kemlik.
Petr Bajza má maminku , tatínka a služku Kristýnu z Rampušic, kterou Péťa přezdíval Rampepurda.

Péťův tatínek vlastní obchod.Když jde Péťa do školy tak k němu přiběhne pan Fajst a koukne se mu do uší a když je nemá čisté , tak ho vezme za ruku a jde s ním do krámku kde pracuje Péťův tatínek a začne na tatínka hulákat , že by se měl za svého syna stydět . Pan Bajza se na něj usměje a pošle Péťu do koupelny , aby si umyl uši a panu Fajstu poděkuje že mu to řekl , protože je prodavač a musí být milí k lidem .

Čeňka Jirsáka a celou jeho rodinu přezdívali že jsou všichni Krakonošové . Jirsákův táta prodává pletené papuče a čepice .
Amtonín Bejval je vynálezcem . Jednou vyrobil průhledné sklíčko , kterým ostatním vypálil kolečko na ruku .
Éda Kemlik má dvě sestry Viktorku a Rafaela . Má psa pajdu , který s Amorem krade panu Štveráku buřty , když není v řeznictví a namlouvá si slečnu Andulu , která pracuje v domovu pro důchodce .

Zilvar z chudobince má bratra , který je na vojně .
Těchto pět kluků vymýšlí spoustu rošťáren . Jedna z nejlepších příhod se stala , když šli na vosy a myslili si že jim budou dělat med . Našli díru z které vylétaly a zalétali . Zacpali senem , peřím a pak to zapálili , ale nevšimli jsi že vosy měli ještě jednu díru . Po chvíli vosy vylétly ven a poštípaly všech pět kluků . Když přišli domů tak jim maminka vynadala a jejich maminky je všechny potrestaly .

Tahle Pětka zažila mnohá dobrodružství.

PŘIDEJTE SVŮJ REFERÁT